Telefon: 0241 515 296 ~ Mobil: 0728 971 466
Adresa: Str. Flamanda 20, Constanta

Chirurgie refractiva

Cui i se adreseaza?

Chirurgia refractiva include toate procedurile chirurgicale pe ochi pentru a corecta o eroare de refractie. Daca vreti sa traiti in viitor fara ochelari si sa puteti vedea bine, atunci aceasta clinica este locul potrivit pentru a obtine o multime de sfaturi si tratament optim.

Exista o mare varietate de vicii (erori) de refractie: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie, adesea asociate intre ele sau cu alte afectiuni oculare. De aceea tipul de interventie chirurgicala trebuie adaptat fiecarui caz in parte.

Cea mai importanta regula:

In orice caz in care este dorita o procedura chirurgicala de refractie este necesara o examinare detaliata si o consultatie oftalmologica completa, chiar daca nu intotdeauna se finalizeaza cu o operatie. O investigatie preliminara cuprinzatoare, masurarea precisa a ochiului, o alegere individuala a metodei si un tratament corect sunt cheile unor rezultate optime.

Ce oferim?

Clinica noastra in stransa colaborare cu clinica Alcor din Bucuresti va ofera solutii complete in tratamentul cu laser pentru un spectru larg de vicii de refractie (miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie). In situatii mai complicate pot fi gasite soluti individuale.

Pacientii cu cataracta sunt informati ca este posibila inlocuirea cristalinului propriu cu un cristalin artificial care permite si corectarea anumitor vicii de refratie, si poate permite pacientilor ca dupa operatie sa nu mai necesite ochelarii de citit si de vedere la distanta (implantare de lentile multifocale sau multifocale torice).

Structura ochiului

Ochiul este impartit in partea anterioara si posterioara. Segmentului anterior al ochiului este format din pleoape, conjunctiva, cornee, camera anterioara, iris si cristalin. Segmentul posterior al ochiului include corpul vitros, retina cu macula lutea (punctul vederii clare), coroida, sclera si nervul optic. Puterea de refractie a ochiului este determinata in principal de trei factori:

  • Puterea de refractie a corneei
  • Pozitia si puterea de refractie a cristalinului
  • Lungimea globului ocular

Ce sunt erorile de refractie?

Orice modificare (fata de normal) a unuia dintre cei trei factori mentionati mai sus poate provoca o problema de refractie.

MIOPIA

In cazul miopiei puterea de refractie a ochiului, in raport cu globul ocular este prea mare. Acest lucru se poate datora fie unei puteri de refractie prea mare a mediului optic (corneea, cristalinul) sau prin lungimea prea mare a globului ocular. Acest lucru duce la faptul ca razele nu sunt focalizate pe retina ci in fata retinei.


HIPERMETROPIA

In acest caz puterea de refractie a ochiului este prea mica in raport cu globul ocular. Aceasta poate fi din cauza unei puteri slabe de refractie a mediilor optice sau o lungime mica a globului ocular. Acest lucru duce la faptul ca razele nu sunt focalizate pe retina, iar imaginea se formeaza in spatele retinei.


ASTIGMATISMUL

Consta intr-o curbura inegala a corneei in diferite axe, rezultatul fiind o tulburare de vedere, care este distorsionata, neclara. Aici, fasciculul luminii incidente nu este concentrat intr-un punct de pe retina, el dispersandu-se in mai multe puncte Astigmatismul se imparte in astigmatism regulat si astigmatism neregulat. Astigmatismul neregulat este des intalnit dupa inflamatia corneei cu cicatrici postinflamatorii, leziuni corneene si keratoconus.


PRESBIOPIA

Ochiul unui om normal fara probleme de vedere este construit astfel incat sa poata vedea atat la distanta cat si aproape fara a fi nevoie de ochelari. Acest lucru se numeste acomodatie. Elasticitatea cristalinului se degradeaza cu inaintarea in varsta (incepand in jurul a 40 de ani) astfel ochiul pierzandu-si puterea de acomodare. Datorita acestui lucru majoritatea oamenii incep sa aiba nevoie initial de ochelarii de citit (pentru aproape). Aceasta conditie, numita presbiopie, este un proces normal de imbatranire a cristalinuluii.


Aceste defecte pot fi rezolvatate prin ochelari, lentile de contact, operatie de schimbare cristalin sau chirurgie refractiva. In special la pacientii tineri care nu vor sa foloseasca ochelari sau lentile de contact chirurgia refractiva ramane in prezent singura solutie.

Orar programări

Luni-Vineri → 9:00 - 18:00
Telefon → 0241 515 296
Mobil → 0728 971 466

Orar consultații

Luni → 14:00 - 16:00
Miercuri → 16:00 - 18:00
Joi → 16:00 - 18:00
Sâmbătă → 10:00 - 14:00

Rețele sociale